Meest gestelde vragen

Hoe kunnen wij u helpen?

Geen enkele vraag voldoet aan uw criteria. Verwijder zoekopdracht

Betalingen Ga naar het overzicht

Wanneer betaal ik mijn reservering?

U kunt al deze informatie vinden naast het tarief gegeven door het hotel en ook wanneer u uw boeking bevestigt.

Er zijn aanbiedingen die niet-restitueerbaar en vooruitbetaald zijn (op het moment van reserveren), en er zijn aanbiedingen waarbij je een paar dagen van te voren kunt betalen voordat je in het hotel aankomt.

Moet ik een aanbetaling betalen?

Indien aangegeven, ja. In sommige hotels is het noodzakelijk om een aanbetaling te doen. De betalings- en retourvoorwaarden worden altijd vermeld in de annulerings- en betalingsvoorwaarden van elk hotel.

Hoe betaal ik voor mijn boeking?

Betalingen voor boekingen kunnen worden gedaan met een creditcard (we accepteren Visa, American Express en MasterCard, of per bankoverschrijving (alleen voor terugbetaalbare boekingen.)) Om te kunnen betalen via overschrijving, dien je contact met ons op te nemen.

Wat is de prijs inbegrepen?

De prijs die wordt aangegeven in Stayforlong, omvat altijd indirecte belastingen zoals btw of IGC. Lokale of toeristenbelasting is niet inbegrepen in de prijs, maar wordt aangegeven op het moment van reserveren.

Elk hotel beslist zelf of het ontbijt, het diner of een ander supplement wordt toegevoegd. Dit wordt altijd aangegeven op het moment van boeking.

Voordat u doorgaat met het betalen van de boeking, kunt u de voorwaarden en opmerkingen van het hotel bekijken, waar u aanvullende diensten kunt vinden die door het hotel kunnen worden aangeboden.

Boekingen Ga naar het overzicht

Wanneer ontvang ik mijn boekingsbevestiging?

U ontvangt onmiddellijk de bevestiging van uw boeking. Nadat u ons uw persoonlijke gegevens heeft verstrekt en de laatste stap heeft voltooid die nodig is om een boeking te maken, ontvangt u een bevestiging per e-mail. Dit proces kan soms enkele minuten kan duren.

Ik heb nog geen bevestiging ontvangen voor mijn boeking

Als u de bevestiging van de boeking niet heeft ontvangen, is er mogelijk iets misgegaan. Waarschijnlijk is de e-mail die de reservering bevestigt rechtstreeks naar uw inbox voor ongewenste e-mail of naar uw SPAM-inbox gegaan. Controleer het alsjeblieft, en voeg Stayforlong toe aan je contactenlijst en het zal niet opnieuw gebeuren.

Als u niet zeker weet of de boeking is bevestigd, kunt u dit controleren door via onze website naar uw account te gaan. In de rechterbovenhoek van de pagina heeft u toegang tot uw accountgegevens en eenmaal daar, in de sectie "Mijn boekingen", kunt u uw bevestigde boekingen bekijken.

In ieder geval kunt u contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar sanne@stayforlong.com

Wat is mijn boekingsbevestigingsnummer?

Wanneer u een reservering maakt bij Stayforlong, sturen wij u een bevestigingsnummer. Als u contact opneemt met het hotel, moet u hen dit bevestigingsnummer geven zodat ze uw boeking kunnen vinden.

Ik heb een fout gemaakt bij het invoeren van de boekingsdatums

Als u een fout heeft gemaakt bij het invoeren van de datums van uw boeking, kunt u de boeking wijzigen vanuit uw account in het gedeelte (Mijn account - "Mijn boekingen"). Als de reservering niet-restitueerbaar of voorafbetaald is, dient u contact met ons op te nemen. We zullen contact opnemen met het hotel en zij zullen beslissen of u het bedrag van de reservering ontvangt, of zij laten u de wijziging aanbrengen.

Neem zo snel mogelijk contact met ons op via sanne@stayforlong.com, zodat we het kunnen oplossen. We zullen het hotel vragen om geen kosten aan te rekenen, in het geval van een fout.

Ik wil een speciaal verzoek indienen bij het hotel

Als u een speciaal verzoek wilt indienen (zoals een kamer met een bepaald uitzicht of een late aankomst), kunt u dit doen terwijl u aan het boeken bent in het gedeelte "Speciale verzoeken", onder uw persoonlijke gegevens.

Als uw boeking al is voltooid, kunt u speciale verzoeken toevoegen in het gedeelte 'Mijn boeking beheren'.

Annuleringen Ga naar het overzicht

Hoe kan ik mijn boeking annuleren?

Om een boeking te annuleren, kunt u uw boeking openen via de e-mailbevestiging van de reservering of via uw account op onze website (rechtsboven op de pagina) en eenmaal daar, in het gedeelte "Mijn boeking beheren", kunt u de boeking annuleren.

Zijn er annuleringskosten verbonden bij het annuleren van een boeking?

Als de reservering nog steeds in de gratis annuleringsperiode is, worden er geen annuleringskosten in rekening gebracht, ongeacht de reden voor de annulering.

Als de boeking annuleringskosten bevat of wordt geannuleerd buiten de gratis annuleringsperiode, zal het hotel of de aanbieder het overeenkomstige bedrag in rekening brengen dat is vermeld in het annulerings- en betalingsbeleid.

Ik kan mijn boeking niet annuleren

Als de optie om uw reservering te annuleren niet meer verschijnt wanneer u de boeking opent, betekent dit dat de gratis annuleringsperiode is verstreken en dat u deze daarom niet langer kunt annuleren. Als u contact met ons opneemt, kunnen we proberen het hotel de annulering te laten accepteren, maar dit is altijd afhankelijk van het moment waarop het hotel het accepteert. Het is mogelijk dat als de gratis annuleringsperiode is verstreken, er extra kosten in rekening worden gebracht voor de annulering of dat de annulering niet kan plaatsvinden.

De gratis annuleringsperiode is verstreken maar ik moet alsnog annuleren

Als de gratis annuleringstermijn al is verstreken of als de reservering niet meer kan worden terugbetaald en je deze niet meer kunt annuleren, kunnen we proberen deze te annuleren en een deel van het boekingsbedrag terug te betalen, maar de provider kan extra kosten in rekening brengen als je ga akkoord om de boeking te annuleren of besluit dat de boeking niet kan worden geannuleerd.

Boeking wijzigingen Ga naar het overzicht

Hoe kan ik mijn boeking wijzigen?

U kunt een aanpassing voor uw boeking aanvragen via het gedeelte 'Mijn boeking beheren' op onze website. Alle wijzigingen zijn verzoeken en kunnen daarom niet worden bevestigd of gegarandeerd. We zullen contact met u opnemen om te bevestigen of de wijziging mogelijk is of niet.

Moet ik extra kosten betalen voor het wijzigen van een boeking?

Normaal gesproken zijn er geen kosten voor het maken van een wijziging van een boeking. Maar als het een niet-restitueerbare boeking is of u zich buiten de annuleringsperiode bevindt, is het mogelijk dat het hotel of de aanbieder kosten in rekening brengt voor de wijziging.

Houd er rekening mee dat het hotel mogelijk hun tarieven heeft verhoogd en dat deze wijziging de uiteindelijke prijs aanzienlijk zal beïnvloeden.

Ik maakte een boeking voor 3 nachten met een speciale aanbieding maar uiteindelijk kan ik alleen verblijven voor 2 nachten

Wij zijn experts in boekingen vanaf 3 nachten. Als u maar 2 nachten kunt verblijven, kunnen we contact opnemen met het hotel om uw boeking te wijzigen. Maar het is mogelijk dat de prijs die u per nacht betaalt een beetje hoger is, omdat de aanbiedingen die we hebben gebaseerd zijn op het aantal nachten dat u verblijft.

Als u uw boeking voor minder dan 3 nachten moet wijzigen, kunt u dit aanvragen via het gedeelte 'Mijn boeking beheren' op onze website.

Ik heb een boeking gemaakt voor meerdere nachten, maar uiteindelijk zal ik er minder lang verblijven

U kunt uw boeking annuleren en hem opnieuw maken maar u kunt mogelijk niet profiteren van dezelfde voordelen als de aanbieding voor een langer verblijf had.

Kinderen Ga naar het overzicht

Ik ben op reis met kinderen

Als u met kleine kinderen reist, is dit de perfecte website voor u! We hebben veel familiehotels die u graag van dienst zijn!

Vanaf welke leeftijd tot welke leeftijd worden ze nog als kinderen beschouwd?

Het leeftijdsbeleid van kinderen is afhankelijk van elk hotel afzonderlijk. Het meest gebruikelijke beleid is dat kinderen tussen 2 en 12 als kinderen worden beschouwd. Om verwarring te voorkomen, kunt u bij het boeken de leeftijden van de kinderen invoeren. U kunt hier tussen 0 en 17 jaar oud aangeven. In de meeste hotels worden kinderen jonger dan 2 jaar als baby's beschouwd en kunnen ze meestal gratis in een wieg worden ondergebracht.

Hebben de hotels kinderbedjes beschikbaar?

De meeste hotels hebben kinderbedjes gratis beschikbaar voor kinderen jonger dan 2 of 3. Dit beleid is echter verschillend voor elk individueel hotel.

U dient in het gedeelte 'Speciale verzoeken' aan te geven dat u een kinderbedje in het hotel nodig heeft zodat het bij uw aankomst geregeld zal zijn.

Kunnen kleine kinderen gratis blijven?

Veel van de hotels waar we mee werken, rekenen geen accommodatie aan als het om kinderen gaat. Wanneer u een zoekopdracht uitvoert en u de leeftijd van de kinderen aangeeft, houden we al rekening met hun leeftijd en als ze gratis blijven of minder betalen, geven we korting. De uiteindelijke prijs omvat altijd alles waarnaar u zocht, rekening houdend met alle verstrekte gegevens.

Normaal gesproken rekenen de hotels geen extra kosten aan voor de opvang van kinderen in babybedjes (van 0 tot 2 jaar oud).

Hebben de hotels extra bedden beschikbaar?

Niet alle hotels hebben extra bedden beschikbaar. Geef altijd het totale aantal mensen aan dat in elke kamer zal verblijven, zodat we kunnen berekenen of de kamer voldoende bedden heeft voor iedereen om op te slapen.

Uw account Ga naar het overzicht

Hoe kan ik inloggen op mijn account?

U kunt vanuit elke plek op onze website inloggen op uw account. In de rechterbovenhoek is er ook een directe toegang voor het inloggen op uw account.

Wat gebeurt er als ik mijn wachtwoord vergeet?

Als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u dit aangeven wanneer u probeert in te loggen op uw account. Vervolgens ontvangt u een link per e-mail, zodat u een nieuw wachtwoord kunt instellen.

Hoe maak ik een account aan?

U kunt uw account voor Stayforlong aanmaken tijdens uw boeking, of door op de link 'Registreren' in de rechterbovenhoek van onze website te klikken.

Contact Ga naar het overzicht

Hoe kan ik contact opnemen met mijn accommodatie?

U kunt contact opnemen met het hotel via de pagina voor boekingsbeheer. We zullen zowel uw verzoeken als eventuele aanvullende informatie naar de accommodatie verzenden. Toch kunnen we, als u het nodig heeft, de informatie van het hotel aan u doorgeven, zodat u persoonlijk contact met hen kunt opnemen.

Wanneer u de persoonlijke gegevens van uw boeking invoert, kunt u in het gedeelte 'Speciale verzoeken' een speciaal verzoek of verzoeken aan het hotel kenbaar maken.

Hoe kan ik contact opnemen met Stayforlong?

U kunt ons per e-mail contacteren op: help@stayforlong.com. In minder dan 24 uur zal u een antwoord terug ontvangen.

U kunt ons ook telefonisch contacteren van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 19.00 uur, op het volgende nummer: 20 499 0215.

Veiligheid Ga naar het overzicht

Hoe kan ik weten of deze website veilig is?

U kunt dit linksboven in de browser controleren. U zult zien dat er een slotje is waar onze naam en identiteit word aangegeven. Dit betekent dat u veilig surft. In Stayforlong nemen we de bescherming van de gegevens van onze klanten zeer serieus en gebruiken we de maximale niveaus van beveiliging en codering op de hele website, zodat al uw persoonlijke gegevens veilig zijn.

Worden mijn creditcardgegevens door jullie behouden?

Nee. We bewaren of archiveren de gegevens van een creditcard niet. We gebruiken een betaalprovider genaamd Ingenico E-Commerce Solutions, met meer dan 30 jaar ervaring in het werken met de belangrijkste banken ter wereld bij het maken van de geldinning. Uiteraard voldoen zowel zij als wij aan de PCI DSS-voorschriften om maximale veiligheid te kunnen garanderen.